Vi er specialister i sunde byggematerialer

I kraft af mange års erfaring ved vi, at sunde byggematerialer skaber holdbare og sunde bygninger. Derfor er vi lige så kompromisløse med materialevalg som vi er med vores håndværk.  Afhængigt af opgaven bruger vi helst traditionelle, velprøvede og sunde materialer som teglsten, kulekalk, teglblokke, tagsten af tegl og papiruld.

Gennem årene har vi specialiseret os i indeklimavenlige og allergivenlige huse af traditionelle materialer som tegl eller kalkmørtel, og uanset om det er renovationsopgaver eller helt nye byggeprojekter, tager vi højde for materialevalget fra opgavens start.

Det er din garanti for et færdigt slutprodukt, der bygger på holdbare løsninger, samtidig med at byggeriet er sundt at leve i.

Vil du have rådgivning om valg af byggematerialer?

Står du over for et kommende byggeprojekt, er du velkommen til at tage kontakt. Så tager vi en snak om hvilke byggematerialer, der passer bedst til projektet.

Teglblokke

Vi er specialister i at bygge nyt og renovere med Scanoton-teglblokke, tegl og munkesten. De mange luftlommer i teglblokken har en formidabel isolationsevne, der lever op til alle krav i bygningsreglementet. Samtidig er de er diffusionsåbne, så de optager og afgiver fugt i takt med de fugtige og tørre årstider, til stor gavn for indeklimaet.

Da man ikke behøver at isolere med stenuld eller glasuld mellem yder- og indervæg, slipper man for at der samler sig fugt i stenulden eller glasulden. Og så er teglblokke et nemt og hurtigt materiale at arbejde med.

Gammeldags kalkmørtel

Når vi bruger gammeldags kalkmørtel, så skyldes det flere ting: Kalk kan aldrig skade en underliggende muret overflade. Kalk er et uovertruffent bindemiddel. Kalk anvendes i dag først og fremmest til gamle/ældre bygningsværker, men det kan også bruges til nybyggeri, med stor succes.

Kalk og kalkmørtler er desuden den meste åbne af alle overfladebehandlinger til murværk. Dette betyder, at den størst mulige mængde fugt tillades at passere ud af murværket, hvilket giver tørre vægge og den bedste holdbarhed.

Skamol-plader

Murermester Ask Askholm bruger og sælger Skamol-plader og den prisbelønnede SkamoPlus-plade. SkamoPlus-pladerne er produceret i Danmark, og er lavet af kalk, silika, træfibre og vand. Pladerne har stor isoleringsevne og åndbarhed, hvilket gør pladerne til et oplagt valg når andre former for efterisolering ikke er mulig.