Skamolplader isolerer og forebygger skimmel

Murermester Ask Askholm bruger og sælger Skamolplader og den prisbelønnede SkamoPlus-plade. Brug af Skamolplader er en permanent løsning på skimmelsvampproblemet. Det er ingen løsning at efterisolere sig ud af et skimmelsvampproblem, som man i dag gør med f.eks en forsatsvæg, eller foretage en simpel overmaling af problemet. Det vil i værste fald kunne føre til et væsentlig forværret indeklima, hvilket både er til skade for dit helbred og dit hus.

Effektiv bekæmpelse af skimmelsvamp

SkamoPlus er det rigtige alternativ, hvis det er umuligt at foretage udvendig efterisolering. Det er ikke kun når det gælder skimmelsvampbekæmpelse, at SkamoPlus giver dig store fordele. Ud over effektiv bekæmpelse af skimmelsvamp opnås også forbedret isolering til glæde for dit varmeregnskab, dit helbred og miljøet. SkamoPlus kan med fordel monteres alle steder i boligen, hvor du ønsker en forbedring af indeklimaet, eller hvor der er en uforholdsmæssig stor ophobning af fugt, hvilket giver en stor risiko for vækst af skimmelsvamp.

Produceret i Danmark

SkamoPlus-pladerne er produceret i Danmark af kalk, silika, træfibre og vand. Sammensætningen af materialerne giver pladerne fire vigtige egenskaber:1 En sammensætning med en høj pH-værdi, der forhindrer skimmelsporer i at formere sig. 2 En isoleringsværdi (Lambda-værdi) på 0,062 W/ (mK), der isolerer ydervæggen og hæver temperaturen op over dugpunktet. Dermed undgår du, at der kondenserer fugt på overfladen. Løsningen fjerner ligeledes kuldebroer. 3 En diffusionsåbenhed, der regulerer fugten i omgivelserne ved at optage og afgive fugt under regulerede forhold. Det forbedrer indeklimaet. 4 En høj kapillaritet, der kan flytte fugt fra den kolde side af en væg til den varme side, hvor den fordamper ud i rummet.

Vil du høre mere?

Du er velkommen til at kontakte os hvis du vil høre mere om fordelene ved skamol-plader

Få stor varmebesparelse

Med SkamoPlus-indeklimaplader monteret behøver du ikke varme de massive ydervægge op først. På den måde får du hurtigere varmet det enkelte rum op. Selv tynde SkamoPlus-plader giver dig markante besparelser på dine energiudgifter. Det er påvist, at hvis du sætter en 25 mm tyk SkamoPlus-plade op på en uisoleret ydervæg, vil du kunne mindske dit varmetab med op til 50 %.

Enkel montering og nem bearbejdning

Det er helt enkelt at montere SkamoPlus, og monteringen kan udføres uden store omkostninger til klargøring. SkamoPlus-pladerne klæbes og pudses med Weber Multi 292, der ligesom pladerne er diffusionsåben. SkamoPlus-pladerne klæbes nemt og enkelt på indersiden af en bar ydervæg.

Herefter pudses pladerne til færdigt resultat. Efter ca. en uge er de pudsede vægge tørre og fremstår råhvide. Yderligere maling er ikke nødvendig, men man kan efterfølgende male med diffusionsåben maling. Konstruktionen bliver hermed diffusionsåben hele vejen igennem, så fugten i rummet hele tiden reguleres.

SkamoPluspladerne er nemme at forarbejde og kan bearbejdes med ganske almindeligt håndværktøj.

Vi skaber unikke løsninger mod fugt og skimmel

Vi ved at alle huse er forskellige, og at alle problematikker kræver unikke løsninger. Derfor arbejder vi flere effektive løsninger og materialer, når vi skal sikre velisolerede og fugtfrie hjem uden skimmel og svamp:

Saneringspuds

Hekla Saneringspuds er en mineralbaseret renoveringspuds, som er specifikt udviklet til at sanere vægge, der er belastet af fugt og salt. Dens unikke egenskab ligger i dens isolerende evne og tidsbesparende karakter, da den tillader en lagtykkelse på op til 80 mm i én arbejdsgang.

Hekla Saneringspuds består af hydraulisk afbindende kalk med tilslag af 0-10 mm pimpsten, hvilket giver den enestående vedhæftningsevne og isoleringsevne. Den lette pimpsten muliggør opbygning af pudslag i store lagtykkelser, hvilket sparer tid og arbejdsløn i byggeprocessen.

Calsitherm indeklimaplade

Calsitherm Indeklimapladen er en naturlig plade, som kan hjælpe med at regulere fugt og isolere din bolig. Pladen har en særlig evne til at absorbere fugt fra kolde områder og transportere den gennem pladen, så den kan fordampe i rummet. Pladen er også god til at isolere, hvilket kan spare penge på varmeregningen og være bedre for miljøet. Pladen er nem at arbejde med og kan bruges til at bekæmpe skimmelsvampe. Pladen er diffusionsåben, hvilket betyder, at den tillader luft og damp at passere igennem den. Pladen er også 100% formstabil og lavet af naturlige materialer, der er sikre og ubrandbare. Pladen er også godkendt af EPD.

Pluds Pus hæftemørtel

Plus Puds er en effektiv hæftemørtel udviklet til at arbejde sammen med Calsitherm Indeklimaplade. Mørtlen har stor diffusionsåbenhed og god vedhæftning, og rækker op til 30% længere end traditionelle hæfte/pudsemørtler. Plus Puds hæfter på en lang række faste og rengjorte overflader, som gipsplader, murværk og fliser. Den er nem at arbejde med og kan anvendes som hæftemørtel, tyndpuds og reparationspuds. Plus Puds er også velegnet til porebeton og lignende og kan overmales efter behov.

Hydraulisk kalkmørtel

Kalkmørtel kan anvendes til forskellige typer af pudsning, filtsning, fugning eller vandskuring både indvendigt og udvendigt. Kalkmørtelens hydratiserede kalkindhold gør den ideel til renovering af ældre byggeri og behandling af vægge, der er ramt af fugt og saltproblemer. Da kalk er basisk, har den skimmelhæmmende egenskaber, og dens sammensætning giver elasticitet og fleksibilitet, som fungerer optimalt sammen med byggematerialer fra fortiden.